edessa365.gr
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θεσσαλονίκη: 700 αθλήτριες συμμετέχουν στο 6ο Διεθνές Τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής Royal Crown

Κοινοποίηση

700 αθλήτριες συμμετέχουν στο 6ο Διεθνές Τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής Royal Crown, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 18 Φεβρουαρίου στο “PAOK Sports Arena”, στη Θεσσαλονίκη, φέρνοντας πιο κοντά το μέλλον της ρυθμικής γυμναστικής.

Ανερχόμενες αθλήτριες από 20 συλλόγους και εθνικές ομάδες της Βουλγαρίας, της Κύπρου, της Ιταλίας, της Αυστρίας και της Γεωργίας, μαζί με ταλαντούχες εκπροσώπους περίπου 55 σωματείων από κάθε γωνιά της Ελλάδας, δημιουργούν φέτος ένα εντυπωσιακό νέο ρεκόρ συμμετοχών, που ξεπερνά κατά 50% τα αντίστοιχα περσινά μεγέθη.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα είναι, επίσης, πλουσιότερο από κάθε άλλη φορά, έχοντας συνολική διάρκεια τεσσάρων ημερών, με ελεύθερη είσοδο για τους φιλάθλους. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν το μεσημέρι της Πέμπτης 15/02 (14:00 – 22:30), ενώ από την Παρασκευή 16/02 μέχρι την Κυριακή 18/02 θα υπάρχει ασταμάτητη δράση από το πρωί μέχρι το βράδυ (09:00 – 22:30). Παράλληλα, η λαμπρή Τελετή Έναρξης της διοργάνωσης έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 16/02 στις 22:00.

Ανάμεσα στις συμμετέχουσες αθλήτριες συγκαταλέγονται από πρωταθλήτριες των κατηγοριών Γυναικών και Νεανίδων, οι οποίες στοχεύουν όλο και ψηλότερα, μέχρι λιλιπούτειες αθλήτριες των προ-αγωνιστικών κατηγοριών, που κάνουν τώρα τα πρώτα τους βήματα και ανακαλύπτουν τον υπέροχο κόσμο της ρυθμικής γυμναστικής.

Όλες τους θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προγράμματά τους στον επιβλητικό αγωνιστικό χώρο του “PAOK Sports Arena” και να ανοίξουν τα φτερά τους, μέσα από μία διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών.

Διοργανωτής του 6ου Διεθνούς Τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής Royal Crown είναι ο Α.Ο. Αρίων Πανοράματος, με την έγκριση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας και της Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε. και με συνδιοργανωτές τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για έναν θεσμό που καθιερώθηκε από το ξεκίνημά του το 2017 και αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για τη Ρυθμική Γυμναστική στην Ελλάδα, συμβάλλοντας στη δημιουργία των αυριανών αστεριών του αθλήματος.

Από τις τάξεις του Αρίωνα Πανοράματος και του αδελφού σωματείου Εξάντα Καλαμαριάς έχουν αναδειχθεί, άλλωστε, πολλές από τις πρωταθλήτριες της Εθνικής Γυναικών την τελευταία δεκαετία, όπως η Μαρία Δερβίση, η οποία εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί, η Ιωάννα Μαγοπούλου, η Κατερίνα Δερβίση και η Αθηνά Τσινασλανίδου, που κέρδισαν τίτλους και μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα και υπερασπίστηκαν με επιτυχία το εθνόσημο στις μεγαλύτερες διεθνείς διοργανώσεις.

«Το Royal Crown αποκτά από φέτος νέες ημερομηνίες διεξαγωγής, πιο κοντά στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου. Τολμήσαμε αυτή την αλλαγή και η αγάπη του κόσμου της ρυθμικής γυμναστικής μας δικαίωσε απόλυτα. Έχουμε ένα εκπληκτικό νέο ρεκόρ συμμετοχών, με 700 αθλήτριες και με συνολικά περισσότερους από 1.000 επισκέπτες στη Θεσσαλονίκη μαζί με τις προπονήτριες και τους συνοδούς. Πλέον το Royal Crown είναι κάτι παραπάνω από ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός. Έχει εξελιχθεί σε μία εκδήλωση που συνδυάζει το αγωνιστικό ενδιαφέρον με τον αθλητικό τουρισμό, δημιουργώντας μεγάλα οφέλη για την πόλη μας» τόνισε η Έλενα Καϊτεζίδου, Πρόεδρος του διοργανωτή συλλόγου Α.Ο. Αρίων Πανοράματος και πρώην πρωταθλήτρια της ρυθμικής, με συμμετοχές σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα με την Εθνική Γυναικών.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΠΗΓΗ: ERT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΕΛΤΙΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ Α.Μ.Ε.Α. ΕΤΟΥΣ 2024

Συντάξεις: Κάτω από τα 1.000 ευρώ μεικτά 6 στους 10 συνταξιούχοι

Εξόφληση αποζημιώσεων 2022