edessa365.gr
ΕΔΕΣΣΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εμπορικός Σύλλογος – Το Open Mall της Έδεσσας

Κοινοποίηση

Το Open Mall της Έδεσσας

Το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Έδεσσας, το Open Mall όπως έχουμε συνηθίσει να το λέμε, είναι ένα σημαντικό έργο, που προέκυψε μέσα από τη συνεργασία του Δήμου Έδεσσας με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης και χρηματοδοτείται 100% από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020». Στόχος του έργου είναι να αναβαθμίσει λειτουργικά και αισθητικά σημαντικό τμήμα του κέντρου της πόλης και να τονωθεί η τοπική αγορά με παρεμβάσεις στον δημόσιο χώρο και στις όψεις των καταστημάτων, αλλά και με την εφαρμογή έξυπνων λύσεων οργάνωσης της αγοράς. Στο πρόγραμμα ο Δήμος Έδεσσας πραγματοποιεί τις παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος υλοποιεί τις παρεμβάσεις στα καταστημάτων των μελών του και τις δράσεις έξυπνων εφαρμογών τόνωσης της αγοράς.

Δυστυχώς, ακούγονται διάφορα αρνητικά σχόλια για το έργο και στόχος αυτής της παρέμβασης είναι η αποκατάσταση της αλήθειας, γιατί δεν είναι δίκαιο να απαξιώνεται η προσπάθεια όλων αυτών που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου για την πόλη. Βέβαια, πρέπει να παραδεχτούμε ότι υπήρξε καθυστέρηση στην έναρξη υλοποίησης του έργου, καθώς και σημαντική όχληση της αγοράς κατά τη διάρκεια κατασκευής των έργων υποδομής.

Σε ότι αφορά στις καθυστερήσεις, πρέπει να αναλογιστούμε ότι το έργο εγκρίθηκε εν μέσω της πανδημίας. Ήταν μία περίοδος που τα πάντα υπολειτουργούσαν και αυτό επιβάρυνε τις ούτως ή άλλως χρονοβόρες διαδικασίες αδειοδοτήσεων και εγκρίσεων. Σε ότι αφορά στην όχληση της αγοράς από την κατασκευή των έργων είχαμε τοποθετηθεί δημόσια και με παρρησία για την επίσπευση των εργασιών, οι οποίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και η αγορά λειτουργεί πλέον απρόσκοπτα.

Από την πλευρά του Εμπορικού Συλλόγου Έδεσσας βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο παρέμβασης στις προσόψεις των καταστημάτων, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι δράσεις για έξυπνες λύσεις και εφαρμογές που θα παρουσιαστούν με την ολοκλήρωση του έργου. Πολύ σύντομα θα δούμε τις προσόψεις των καταστημάτων πολλών συναδέλφων να βελτιώνονται με χρηματοδότηση του Open Mall και αυτό αναμένεται να βελτιώσει την συνολική εικόνα της αγοράς της πόλης μας. Βέβαια, σε πολλά καταστήματα δεν θα γίνουν παρεμβάσεις, αλλά αυτό δεν πρέπει να είναι αιτία παραπόνων και αιχμηρών σχολίων. Προσωπικά ανήκω στους «άτυχους» που το κατάστημά τους βρίσκεται στα όρια της περιοχής παρέμβασης και δεν θα επωφεληθώ της χρηματοδότησης, αλλά είμαι σίγουρος ότι η συνολική αναβάθμιση της αγοράς θα με βοηθήσει, όπως θα βοηθήσει όλους τους επαγγελματίες και εμπόρους της Έδεσσας.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημανθούν δύο πράγματα: πρώτον ότι η περιοχή παρέμβασης του Open Mall δεν θα μπορούσε να είναι όλη η Έδεσσα και δεύτερον ότι οι παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν σε κάθε κατάστημα (τοποθέτηση τεντών, επιγραφές, βαφές, φωτισμός κλπ) έχουν σχεδιαστεί από ομάδα επιστημόνων, που ανέλαβε την εργασία κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας και έθεσε αντικειμενικά κριτήρια που σχετίζονται με τη θέση, το είδος του καταστήματος, την παλαιότητα κ.α. Βέβαια, πάντα στο πλαίσιο των πολεοδομικών κανονισμών, καθώς είναι γνωστό ότι αρχικώς είχαν σχεδιαστεί κάποιες παρεμβάσεις που απαιτούσαν άδεια μικρής κλίμακας, για την έκδοση της οποίας χρειάζεται η συναίνεση της πολυκατοικίας, κάτι που δεν ήταν πάντα εφικτό. Για το λόγο αυτό επανασχεδιάστηκαν κάποιες παρεμβάσεις με μοναδικό γνώμονα την βελτίωση της εικόνας των καταστημάτων και τη βελτίωση της αγοράς. Σε δύο περίπου μήνες θα δούμε μία αλλαγμένη εικόνα σε πολλούς από τους εμπορικούς δρόμους της πόλης μας.

Στόχος και ευχή όλων μας είναι οι παρεμβάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Έδεσσας, σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις που υλοποιεί ο Δήμος Έδεσσας, να τονώσουν το σύνολο της αγοράς, που έχει πραγματικά μεγάλη ανάγκη από κάθε προσπάθεια βελτίωσης!

Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πετύχουμε αυτό τον στόχο μέσα από τη συλλογική μας δράση γιατί πρέπει να τονιστεί ότι δεν πρόκειται για ένα απλό έργο, αλλά για ένα έργο στο οποίο συνεργάστηκαν πολλοί άνθρωποι. Κατ’ αρχάς πρέπει να τονιστεί ότι το σύνολο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου συμμετέχει ενεργά στις δράσεις με έναν συγκινητικό τρόπο. Ο Δήμαρχος, κ. Γιάννης Τσεπκεντζής, οι συνεργάτες του και οι μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας παρέχουν κάθε δυνατή υποστήριξη και συνεργαζόμαστε στενά για την επίτευξη του κοινού μας στόχου. Οι συνεργάτες του Εμπορικού Συλλόγου έχουν προσφέρει πολλά με τις γνώσεις και το μεράκι τους και θέλω να τονίσω ότι ο αρχιτέκτονας, κ. Παντελής Παπαθωμάς και η πολιτική μηχανικός, κα. Θεανώ Καρατσώρη, εργάζονται αφιλοκερδώς πλέον, επιδεικνύοντας υψηλό επαγγελματισμό αλλά και μεγάλη αγάπη για την πόλη. Τέλος, πρέπει να θυμίσουμε ότι ο πρώην Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Έδεσσας, κ. Νεκτάριος Ελμαλόγλου και ο πρώην Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, έθεσαν τις βάσεις για αυτή την όμορφη συνεργασία, που όχι μόνο ευχόμαστε να έχει το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα, αλλά εργαζόμαστε για αυτό.

Τελειώνοντας την παρέμβασή μου θα ήθελα να σας καλέσω όλους, πολίτες – καταναλωτές και επαγγελματίες, να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια για τη βελτίωση της αγοράς και της καθημερινής μας διαβίωσης. Το χρωστάμε στην πόλη που αγαπάμε!

Αναστάσιος Μποζίνης

Πρόεδρος

Εμπορικού Συλλόγου Έδεσσας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΡΙΔΑΙΑ : ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΟΒΙΤΙΚΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

Ευρωεκλογές: Τι σημαίνει ο «κίνδυνος της μη συνειδητής ψήφου» – Στο ΕΡΤΝews o Χρήστος Παπουτσής

Εξιχνιάστηκαν τηλεφωνικές απάτες που έγιναν σε Πιερία και Κοζάνη